Nieuws uit de Bibliotheek

Start ZINiN MaakLab

Start ZINiN MaakLab

Eind oktober wordt (onder voorbehoud) het ZINiN MaakLab officieel geopend. In het ZINiN Maaklab worden techniek en creativiteit op een laagdrempelige manier toegankelijk voor jong en oud. In dit MaakLab ervaar je dat techniek niet ingewikkeld is, maar dat je gewoon leuke, aantrekkelijke dingen kunt doen waarin je al je creativiteit in kwijt kunt.”

Kinderen, jongeren en volwassenen krijgen de mogelijkheid om hun talenten te ontwikkelen en (verder) te experimenteren met nieuwe technieken en creatieve maakprocessen. Je kunt werken met niet alledaagse beschikbare  apparatuur zoals de 3D printer, plotter of borduurmachine.

Het is belangrijk om creativiteit bij kinderen en jongeren te stimuleren en ze in aanraking te laten komen met nieuwe technologieën. In het ZINiN MaakLab ontwikkel je makkelijker een maker-mindset en belangrijke 21e-eeuwse vaardigheden. Dit helpt om je staande te houden in een snel veranderende maatschappij. Ook kan je eigen interesses en talenten ontdekken, op grond waarvan je keuzes kunt maken voor een toekomstige studierichting.

Vrijwilligers gezocht voor het ZINiN MaakLab die:

  • het leuk en interessant vinden om jongeren en/of volwassenen te helpen in het ZINiN MaakLab
  • bereid zijn om hiervoor een korte training te volgen (de eerste training wordt 29 september 2022 georganiseerd)
  • op afroep of een vast dagdeel beschikbaar zijn (ma t/m za)

Wij bieden:

  • de mogelijkheid om, wanneer jij dat wilt, blijvend kosteloos trainingen bij Tetem in Enschede te blijven volgen om je eigen vaardigheden te verbeteren
  • een fijne inspirerende werkomgeving met diverse apparatuur.

Belangstelling voor deze leuke uitdagende vacature? Stuur zo spoedig mogelijk een mailtje naar