Nieuws uit de Bibliotheek

ZINiN MaakLab

ZINiN MaakLab

Op 24 oktober 2022 werden de eerste apparaten van on ZINiN MaakLab op de begane grond geplaatst. Vanaf dat moment is er veel gebeurd. Vrijwilligers zijn opgeleid, er zijn professionele ondersteuners aangesteld en er zijn kennismakingsmomenten geweest waardoor diverse deelnemers een eerste indruk hebben gekregen van het doel en de mogelijkheden van het ZINiN MaakLab.

Wat is het ZINiN MaakLab?

In het ZINiN Maaklab worden techniek en creativiteit op een laagdrempelige manier toegankelijk voor jong en oud. In dit MaakLab ervaar je dat techniek niet ingewikkeld is, maar dat je gewoon leuke, aantrekkelijke dingen kunt doen waarin je al je creativiteit in kwijt kunt.”

Kinderen, jongeren en volwassenen krijgen de mogelijkheid om hun talenten te ontwikkelen en (verder) te experimenteren met nieuwe technieken en creatieve maakprocessen. Je kunt werken met niet alledaagse beschikbare  apparatuur zoals de 3D printer, plotter of borduurmachine.

Het is belangrijk om creativiteit bij kinderen en jongeren te stimuleren en ze in aanraking te laten komen met nieuwe technologieën. In het ZINiN MaakLab ontwikkel je makkelijker een maker-mindset en belangrijke 21e-eeuwse vaardigheden. Dit helpt om je staande te houden in een snel veranderende maatschappij. Ook kan je eigen interesses en talenten ontdekken, op grond waarvan je keuzes kunt maken voor een toekomstige studierichting.