Informatiepunt Digitale Overheid

Heb je vragen over de overheid? We helpen je verder bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek.

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer via internet. Bijvoorbeeld zorgtoeslag aanvragen. Werk zoeken. Een rijbewijs verlengen. Verkeersboetes betalen. Of een afspraak maken bij de gemeente. Daarvoor moet je wel om kunnen gaan met een computer en een DigiD kunnen aanvragen. 

Veel mensen vinden dit nog lastig. Maar als je eenmaal weet hoe het werkt via de computer, is het misschien minder moeilijk dan je eerst dacht. Vaak heb je dan ook sneller antwoord, soms zelfs meteen.

Wil je iets regelen via de computer en kun je wel wat hulp gebruiken? Wil je zelf beter leren omgaan met de websites van de overheid? Of heb je hulp nodig bij het lezen van moeilijke brieven? Ga dan naar het Informatiepunt Digitale Overheid in de ZINiN Bibliotheek in Nijverdal. Hier luisteren we naar jouw vraag en denken met je mee. We geven je direct informatie waarmee je verder kunt. Of verwijzen je door naar de juiste organisatie. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek, de hulp is gratis.

Op de dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur kan je binnenlopen bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de ZINiN Bibliotheek Nijverdal. Kom eens langs of maak een afspraak via 0548-613342.