Resultaten 1 - 10 van 66
Digitaal inloopspreekuur

Docenten Alice Zandbergen, Temmie Baars, Egbert Jansen en Willy Bildt staan dit najaar weer voor u klaar in de ZINiN Bibliotheek Nijverdal tijdens de digitale inloopspreekuren. U kunt dan met al uw vragen terecht over uw iPad, Tablet, mobiele telefoon en laptop. Hierdoor haalt u het maximale uit uw apparaat!

Informatiebijeenkomst Studiekring

Als 50-plusser wil je natuurlijk ook geestelijk zo actief mogelijk blijven. Dan is de Studiekring 50+ echt iets voor jou. Deze Studiekring bestaat uit een vaste groep van 10 tot 15  personen, die eens per week of per veertien dagen bij elkaar komt om met elkaar van gedachten te wisselen over de meest uiteenlopende onderwerpen, eigen ervaringen, eigen inzichten en actualiteiten. Geschikt voor mensen die de wereld om zich heen willen ontdekken.

Arbeidsrecht inloopspreekuur

Heeft u vragen over arbeidsrecht, sociale zekerheid en mediation? Dan kunt u op dit inloopspreekuur terecht bij Ria Ruiter.

18 Minutenman

Ernest Shackleton en de zuidpool 

Hoewel de oude Grieken al het bestaan vermoeden van een continent op het zuidelijk halfrond, wordt de zuidpool pas in 1820 ontdekt. Daarmee is de zuidpool het laatste stuk land dat door mensen in kaart wordt gebracht. Dat is niet voor niets. De zuidpool is een van de meest ruige, moeilijke en afgelegen plekken op aarde. In de 19e eeuw weet men zelfs nog meer van de maan dan van het zuidpoolgebied en het zal nog tot 2009 duren voordat er meer mensen op de beroemde Beardmore gletsjer hebben gestaan dan op de maan.

Artificiële Intelligentie (AI)

Ons leven wordt steeds meer bepaald door Artificiële Intelligentie (AI). Met behulp van algoritmes en patronen leren we onze apparaten en machines om het denkvermogen van de mens na te bootsen en zelfstandig beslissingen te nemen. Wat betekent AI eigenlijk voor ons menszijn? Zouden we er anders mee omgaan als de apparaten een emotie of een stem zouden krijgen? 

Poëzie poster illustreren

Je kent ze wel, die prachtige posters van Plint, een mooi gedicht met als achtergrond een illustratie. Heb je dat ook altijd al eens zelf willen doen? Dat kan! Samen met kinderboeken illustrator Saskia Pekelharing ga je samen een achtergrond voor een gedicht illustreren.

OV inloopspreekuur

De wereld van het openbaar vervoer verandert snel en dus kan het lastig zijn om wegwijs te worden als u niet regelmatig met bus of trein reist. U kunt met al uw vragen over het OV terecht op het inloopspreekuur OV.

Solliciteren inloopspreekuur

Bij het zoeken naar een nieuwe baan komt veel kijken. Hoe zorgt u dat uw CV opvalt en dat u daardoor uitgekozen wordt voor een sollicitatiegesprek?

Literair Café Poëzie: Levi Weemoedt

Het motto  van de Poëzieweek is ‘De toekomst is nu’.  ZINiN Taal houdt op donderdagavond 6 februari een Literair Café in De Smidse met als gast de dichter en schrijver Levi Weemoedt.

Peutermiddag

In de wolken

Tijdens de peutermiddag 'In de wolken' kunnen peuters genieten van allerlei activiteiten. Er is een leuke voorstelling, er zijn spelletjes, er kan een speurtocht gedaan worden, het wolkenvrouwtje leest voor en ze kunnen zich laten schminken. Kaarten voor de voorstelling kunnen vanaf 24 januari worden opgehaald bij Tourist Info Nijverdal.