Direct naar de inhoud
Resultaten 1 - 10 van 21
Online workshop haken met je vingers

Haak een armbandje, sjaal of deken

Dat jouw handen handig zijn wisten we al. Maar wist je dat je zelfs kunt haken en breien met je handen? Zonder machine, of naalden dus. Vandaag maken we een begin van een vingerhaakproject. Hiermee kun jij verder en iets veel groters maken. Een armbandje, een sjaal of misschien zelfs een deken! Ook gaan we het hebben over hoe fijn en belangrijk het is om een lekkere warme trui te hebben. En hoe komt het nou dat de ene trui warmer is dan de andere? Je leert jouw kleding kennen en we eindigen met een online modeshow.

Online workshop Maak een feestelijke lichtpiano

Maak een eigen lichtspektakel

Met behulp van kopertape, een knoopbatterij en een RGB LED-lampje maak je een stroomkring. Om het LED-lampje heen maak je een kubus met een lange strook eraan, een soort pianotoets. Als je de toets indrukt, licht het RGB LED-lampje in de kubus op in het rood (R), groen (G) of blauw (B). De kubus kan je nog versieren met emoticons of iconen, zie hiervoor de download aan de rechterkant. Met 1 kit kan je 3 kubussen maken zodat je een echt lichtspektakel kan spelen op je lichtpiano.

 

Meubelmakers 3D pen

workshop 3D pen

Heb je wel eens gewerkt met een 3D-pen? Niet alleen tekenen in een plat vlak, maar ook de lucht in? Je kunt bijvoorbeeld een stoel met een potlood tekenen op papier. Maar je kunt ook een echt ministoeltje maken met een 3D pen! In deze workshop doe je allebei.

CoderDojo

programmeren en coderen

Deze middagen staat spelenderwijs leren programmeren en coderen centraal. Ga je een spel maken in Scratch? Of een eigen website of app maken? Er zijn ook opdrachten om met Phyton of in html te leren programmeren. Natuurlijk staan onze Ozobots ook weer klaar om mee te spelen en te programmeren.

Online lezing Slaap en hersenen

Waarom is slaap zo belangrijk?

De ZINiN Bibliotheek houdt in samenwerking met de Hersenstichting op dinsdag 23 maart om 19.30 uur een gratis online lezing over ‘Slaap en de Hersenen’. Om deze lezing te kunnen volgen is het nodig om je aan te melden via www.zinin.com en het programma Zoom te installeren. Je ontvangt dan een wachtwoord en een korte handleiding over Zoom.

 

 

Workshop vloggen

leer vloggen

Iedereen kan een YouTube-kanaal starten en vlogger worden. Maar hoe doe je dat op een goede manier? Dat leer je bij de workshop vloggen. Met de kennis op zak over videotechnieken, storytelling en online gedragsregels heb je aan het eind van deze workshop je eerste vlog gemaakt!

High Tech: Cubetto

Media Ukkie dagen

We organiseren tijdens de Media Ukkie dagen een gezellige robotspeeldag voor kinderen en hun ouders. Voor de jongste groep is er de cubetto. Door blokjes te plaatsen kun je hem laten verplaatsen naar verschillende plekken op een grote speelmat. De kinderen leren de basics van het programmeren. Eenvoudige, aansprekende robotjes worden geprogrammeerd om een route af te leggen en kleine opdrachtjes te doen.

High Tech: mTiny Genious Robot

Media Ukkie dagen

We organiseren tijdens de Media Ukkie dagen een gezellige robotspeeldag voor kinderen en hun ouders. We gaan aan de slag met mTiny Genious robot. De kinderen leren de basics van het programmeren. Eenvoudige, aansprekende robotjes worden geprogrammeerd om een route af te leggen en kleine opdrachtjes te doen. Voor de leeftijd van 6-8 jaar.

Lezing Wim Daniëls

In een taal voor iedereen te begrijpen

De Nederlandse schrijver, taalkundige, cabaretier en spreker Wim Daniëls opent voor u de wondere wereld van taal en neemt u mee in prachtige verhalen, laat u lachen met zijn geheel eigen humor en leert u op een andere manier naar de Nederlandse taal kijken.

Lezing Wim Daniëls

In een taal voor iedereen te begrijpen

De Nederlandse schrijver, taalkundige, cabaretier en spreker Wim Daniëls opent voor u de wondere wereld van taal en neemt u mee in prachtige verhalen, laat u lachen met zijn geheel eigen humor en leert u op een andere manier naar de Nederlandse taal kijken.

Helaas blijven onze deuren voorlopig gesloten. We gaan door met de afhaalbieb voor alle vestigingen. Kijk voor meer informatie en de tijden elders op onze website. Ook de online bieb is geopend voor ebooks en luisterboeken!