Resultaten 1 - 10 van 71
Studiekring

Een studiekring is een succesvolle combinatie van ontmoeten, ervaringen delen en nieuws ontdekken.  ‘Het houdt het hoofd jong en bevredigt de nieuwsgierigheid’, aldus één van de deelnemers. Bij ‘studie’ moet u eerder denken aan een nieuwsgierige oriëntatie op nieuwe onderwerpen, dan aan diepgravende studie. Bij een studiekring blijft je geest actief.

Digitaal inloopspreekuur

Docenten Alice Zandbergen, Temmie Baars, Egbert Jansen en Willy Bildt staan dit najaar weer voor u klaar in de ZINiN Bibliotheek Nijverdal tijdens de digitale inloopspreekuren. U kunt dan met al uw vragen terecht over uw iPad, Tablet, mobiele telefoon en laptop. Hierdoor haalt u het maximale uit uw apparaat!

18 Minutenman

Cheng I Sao, geboren in 1775 in de zuidelijke havenstad Kanton, leidt op haar hoogtepunt een vloot van zeker 40.000 – maar misschien wel 60.000 – piraten. Onze 18 minuten man heeft weer een boeiend thema gevonden om over te vertellen en over na te praten. 

Chocolate Challenge

De Chocolate Challenge is een machine die kinderen laat zien hoe procestechnologie werkt. Iedereen is welkom tijdens de inloop om te kijken hoe het werkt!

Arbeidsrecht inloopspreekuur

Heeft u vragen over arbeidsrecht, sociale zekerheid en mediation? Dan kunt u op dit inloopspreekuur terecht bij Ria Ruiter.

Basiscursus fotografie

Fotografiedocent André Enthoven heeft een basiscursus fotografie samengesteld die u in aanraking laat komen met de vele aspecten van fotografie. Aandachtspunten bij portretfotografie, compositie, flitstechniek en de camera zelf komen allemaal aan bod.

Zangworkshop tekstbeleving

Zingen is voor een belangrijk deel overbrengen van tekst en emotie. Door te weten wat je zingt en wat de tekst met jou doet, kun je je manier van zingen nog persoonlijker maken. Daarnaast heeft met intentie zingen effect op je stemgebruik en je zangtechniek.

Tijdens deze zangworkshop tekstbeleving gegeven door zangcoach en zangeres Judith Konings gaan je hiermee aan de slag. We gebruiken hiervoor bekende liedjes die we gezamenlijk zullen zingen. Zangervaring is niet nodig.

Inloopmoment belastingtoeslag

Inloopmoment voor huur- en zorgtoeslag. U kunt hier terecht met vragen over huur- en zorgtoeslag en de inkomstenbelasting. Belastingvrijwilligers van stichting De Welle helpen u bij het beantwoorden van deze vragen.

CoderDojo

Het coderen en daarmee ‘logisch denken’ wordt steeds belangrijker in onze maatschappij. Bij de CoderDojo’s in de bibliotheek kunnen kinderen tussen de 7 en 17 jaar dit spelenderwijs leren en ontdekken.

OV inloopspreekuur

De wereld van het openbaar vervoer verandert snel en dus kan het lastig zijn om wegwijs te worden als u niet regelmatig met bus of trein reist. U kunt met al uw vragen over het OV terecht op het inloopspreekuur OV.