Direct naar de inhoud
Resultaten 1 - 9 van 9
De 18 minutenman

WAT BETEKENT ZOMERHITTE VOOR JOU?

De Engelsman Sir Wilfred Thesiger is misschien wel de laatste in de grote traditie van de ontdekkingsreizigers. Hij leeft vijf jaar als woestijnbewoner met de Bedoeïnen in de grootste zandwoestijn ter wereld: het Lege Kwartier, tussen d veranderlijke zandduinen in het zuiden van Saoedi-Arabië en rond de grenzen met Oman en Jemen.

VOL Winteruiltje

Natuurlijk wil je in december een mooie winterdecoratie maken voor in huis. Voor deze workshop ga je dan ook naar Tuincentrum Calkhoven aan de Rijssensestraat 280B in Nijverdal, waar je van natuurlijke materialen op creatieve wijze een winters uiltje op een stuk boomschors gaat maken.

Cursus Digisterker

OP WEG NAAR DIGITAAL ZELFVERTROUWEN

De cursus ‘Werken met de e-overheid’ behandelt de e-overheid in brede zin, zowel de gemeentelijke- als de landelijke overheidsdienstverlening.
De cursus is ingedeeld in modules en gaat bijvoorbeeld over :
– het aanvragen en gebruiken van DigiD;
– het zoeken en vinden van informatie op overheidswebsites;
– het aanvragen (van bijvoorbeeld een toeslag of het (digitaal) maken van een afspraak;
– het gebruiken van persoonlijke omgevingen van overheidsorganisatie;
– het gebruik van Regelhulp.

Solliciteren inloopspreekuur

Bij het zoeken naar een nieuwe baan komt veel kijken. Hoe zorgt u dat uw CV opvalt en dat u daardoor uitgekozen wordt voor een sollicitatiegesprek?

Stoere speksteenhanger

MAAK KENNIS MET BEELDHOUWKUNST

Een superleuke workshop waar jij ontdekt hoe je speksteen kan bewerken onder leiding van een deskundige docent van Tetem. Natuurlijk ga je zelf aan de slag en mag je je eigen creatie meenemen naar huis.

Leeftijd: 4-8 jaar.

CoderDojo

Tijdens deze CoderDojo kan je je eigen digitale kerstkaart maken en versturen natuurlijk! Wie doe jij de kerstgroetjes? Geef je snel op voor deze leuke middag!!

Het coderen en daarmee ‘logisch denken’ wordt steeds belangrijker in onze maatschappij. Bij CoderDojo’s in de bibliotheek kunnen kinderen en jongeren tussen de 7 en 17 jaar dit spelenderwijs leren en ontdekken. Ga je een eigen website of app maken? Of maak je een spel in Scratch? 

 

VOL High Tech: Ontwerp-Print-Eet

Kinderen ontwerpen een eigen afbeelding, figuur of vorm en printen deze daarna met eetbaar glazuur op koekjes. Maak kennis met deze printtechniek, bewonder het resultaat en ….smullen maar! (6-9 jaar)

 

VOL High Tech: Ontwerp-Print-Eet

Kinderen ontwerpen een eigen afbeelding, figuur of vorm en printen deze daarna met eetbaar glazuur op koekjes. Maak kennis met deze printtechniek, bewonder het resultaat en ….smullen maar!  (9-14)

 

VOL Maakplaats: mBlock

mBlock is een op Scratch gebaseerd programma waarmee je kunt programmeren. Hiermee kun je het robotje mBot ook opdrachten geven. Van heel simpel tot heel uitdagend! Doe je mee? Voor de leeftijd van 7-14 jaar.

Onze vestigingen zijn weer geopend en hanteren de normale openingstijden m.u.v. Daarlerveen! (zie openingstijden rechtsboven) Je bent van harte welkom.