Resultaten 1 - 6 van 6

Lekker online lezen én andere dingen om te doen

Ook al is de Bibliotheek nu tijdelijk gesloten, dat betekent niet dat je niet bij ons terecht kunt! We zetten hier alle online mogelijkheden voor je op een rijtje.

In alle kernen komt of is een plek waar mensen gratis afgeschreven boeken van ons mee mogen nemen. Deze boeken hoeven niet meer retour.

Wij doen dit omdat de vraag naar fysieke boeken toch nog groot is. Wij willen zo proberen om op een veilige manier in de behoefte te voorzien.

In Hellendoorn liggen ze bij de Albert Heijn, In Daarle bij Manenschijn en in Daarlerveen is een kastje neergezet voor de bibliotheek.

Voor vragen kan gebeld worden tijdens ons telefonisch spreekuur van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 11.00 uur met nr. 0548-613342

Al onze vestigingen van onze bibliotheek en ook Tourist Info zijn tot 6 april gesloten. De adviezen en maatregelen omtrent COVID-19 van het RIVM/de Rijksoverheid raken ook de Bibliotheek. We vinden het belangrijk dat we onze verantwoordelijkheid nemen in het niet verder verspreiden van het virus en sluiten daarom onze deuren.

Geen boete
De boeken die uitgeleend zijn en bezit zijn van de ZINiN Bibliotheken met inleverdatum 13 maart tot en met 19 april hebben inmiddels een nieuwe inleverdatum gegeven van 30 april. Voor de periode van 16 maart tot 30 april is een boetevrije periode ingesteld.

Reserveringen
De boeken die bij ons op de reserveringsplank/kast staan blijven beschikbaar tot 20 april.

Telefonisch spreekuur
Voor alle vragen is ZINiN Bibliotheek Nijverdal telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 11.00 uur op telefoonnummer 0548-613342. De andere vestigingen zijn telefonisch niet te bereiken.

Zodra er andere maatregelen komen, zullen wij ons beleid hierop aanpassen en iedereen weer informeren hierover.

De bibliotheken buiten Overijssel hebben hun aanvraagtarieven verhoogd. Wij zien ons daarom genoodzaakt ook onze tarieven m.i.v. 1 januari 2020 aan te passen.

De kosten voor het aanvragen van materiaal dat niet uit Overijssel komt gaat van € 3,50 naar € 5,-- per aanvraag.

Het aanvragen van materialen binnen Overijssel blijft gratis.

Vernieuwde e-booksapp voor iOS en Android gelanceerd.

In de App Store en Google Play vind je de app onder de naam ‘E-books’. De vernieuwde app bieden we aan als update van de huidige versie. Dit wil dus zeggen dat je de huidige app kunt  updaten om de vernieuwde te gaan gebruiken. Na deze update moet je alleen wel weer even opnieuw inloggen

Functionaliteiten

De vernieuwde app heeft praktisch dezelfde functionaliteiten als de huidige app, maar is wel iets uitgebreid. Wat nieuw is in deze app, is de dag-nachtstand, een update die is uitgevoerd nadat hier enorm veel vraag naar was. Verder kun je vanaf nu ook ePUB3-bestanden lezen, waardoor het lezen op een e-reader nog fijner en gebruiksvriendelijker is geworden. Ook kunnen er nog meer boeken worden toegevoegd nu het mogelijk is om dit bestandstype te lezen.

Vragen en verwijzingen

Op de website van de online Bibliotheek werken we de veelgestelde vragen over de vernieuwde e-booksapp continu bij, zie: www.onlinebibliotheek.nl/klantenservice.
De vernieuwde app is te downloaden in de App Store en in Google Play

BreinReis is de nieuwe loot aan de ZINiN-stam, die u nog niet kende. Met BreinReis wil ZINiN u meenemen op het pad van nieuwe kennis, inzichten en ervaringen. Het project heeft een breed aanbod van theatercolleges, inloopspreekuren, cursussen en workshops om u zelf nog verder te kunnen ontwikkelen. Het doel van BreinReis is op een leuke manier wijzer te worden en zo uw kennis te verbreden. ZINiN nodigt iedereen uit om deze reis met hen aan te gaan!

In verband met de maatregelen rondom Corona zijn onze bibliotheekvestigingen en Tourist Info gesloten tot 6 april. Alle activiteiten zijn geannuleerd. Wij hopen op uw begrip. Toch genieten van een boek? Denk aan de luisterbieb app of onze ebooks. Nijverdal is telefonisch te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 11.00 uur.