Resultaten 1 - 5 van 5

De BoekStartdag, die dit jaar op zaterdagochtend 1 juni in de ZINiN Bibliotheek Nijverdal wordt gehouden, staat helemaal in het teken van de allerliefste knuffel Nijntje. In de bibliotheek ga je op een superleuke ontdekkingstocht, waarbij er van alles te zien en te beleven is. De BoekStartdag start om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur. Alle dreumesen tussen 0,5 en 2,5 jaar zijn van harte welkom met (groot)vaders en (groot)moeders en/of verzorgers.

Nijntjeparadijs

De hele bieb is omgetoverd tot een groot Nijntjeparadijs, waar je kunt genieten van leuke Nijntje spelletjes, je Nijntje in kunt kleuren en waar je zelfs even lekker met Nijntje mag knuffelen. Wil je altijd al graag met Nijntje op de foto? Geen probleem, voor iedereen is er een speciaal fotomoment met deze allerliefste knuffel. Maar als je meer van bewegen houdt, dan kun je meedoen aan allerlei spelletjes. Verder is er een knutselhoek en er wordt natuurlijk heel veel voorgelezen in leuke tentjes, die opgezet zijn in de bibliotheek.  En voor wie lid wordt van BoekStart is er een Nijntjeboekje als extraatje.  De ochtend is gratis te bezoeken, aanmelden is niet nodig.

Het Geheugenpunt Hellendoorn, samenwerking met Evenmens en ZINiN Bibliotheek, opent zijn deuren op woensdag 15 november om 14.30 uur met een officiële opening door wethouder A. Dubbink. Vanaf 14.15 uur is iedereen van harte welkom voor deze feestelijke gebeurtenis in de ZINiN Bibliotheek in Hellendoorn. Na de opening kunnen alle gasten genieten van een gratis portie poffertjes. Aanwezige jongeren kunnen tussen 15.00 en 16.00 uur meedoen met een mini-quiz, waarmee ze ook een gratis portie poffertjes kunnen verdienen.

Wil je graag iets betekenen voor je dorpsgenoten? En wil jij ervoor zorgen dat deze mensen die zelf niet (meer) de bibliotheek kunnen bezoeken boeken of andere materialen kunnen lenen? Meld je aan als vrijwilliger voor de Bibliotheek aan Huis dienst.

Want voor iedereen die van lezen houdt maar er niet zelf op uit kan gaan, is er de Bibliotheek aan Huis dienst.

Heb jij een goed sociaal idee? Dat was de oproep van de gemeente Hellendoorn aan verenigingen, stichtingen en ondernemers vorig jaar. De organisaties Stichting Ieder Kind Telt, SCO-T, Varietas, SKOT en SPGH hadden een goed idee. En zo ook ZINiN Bibliotheek Hellendoorn en Evenmens. Wij deden een aanvraag bij het Innovatiefonds Sociaal Domein. Dat werd beloond met een cheque van € 18.750,- uit handen van wethouder Annemarie Dubbink. Een mooie bijdrage om onze plannen te realiseren.

Op 24 oktober 2022 werden de eerste apparaten van on ZINiN MaakLab op de begane grond geplaatst. Vanaf dat moment is er veel gebeurd. Vrijwilligers zijn opgeleid, er zijn professionele ondersteuners aangesteld en er zijn kennismakingsmomenten geweest waardoor diverse deelnemers een eerste indruk hebben gekregen van het doel en de mogelijkheden van het ZINiN MaakLab.