Resultaten 1 - 5 van 5
Heel Nederland Leest is de grootste leesclub van Nederland. In november 2023 staat Sonny Boy van Annejet van der Zijl centraal. Wil je ook meedoen? Haal gratis jouw exemplaar op in de ZINiN Bibliotheek. Voor zowel leden als niet-leden is dit helemaal gratis. Dit kan de hele maand november, zolang er voorraad is. 

Het Geheugenpunt Hellendoorn, samenwerking met Evenmens en ZINiN Bibliotheek, opent zijn deuren op woensdag 15 november om 14.30 uur met een officiële opening door wethouder A. Dubbink. Vanaf 14.15 uur is iedereen van harte welkom voor deze feestelijke gebeurtenis in de ZINiN Bibliotheek in Hellendoorn. Na de opening kunnen alle gasten genieten van een gratis portie poffertjes. Aanwezige jongeren kunnen tussen 15.00 en 16.00 uur meedoen met een mini-quiz, waarmee ze ook een gratis portie poffertjes kunnen verdienen.

Wil je graag iets betekenen voor je dorpsgenoten? En wil jij ervoor zorgen dat deze mensen die zelf niet (meer) de bibliotheek kunnen bezoeken boeken of andere materialen kunnen lenen? Meld je aan als vrijwilliger voor de Bibliotheek aan Huis dienst.

Want voor iedereen die van lezen houdt maar er niet zelf op uit kan gaan, is er de Bibliotheek aan Huis dienst.

Heb jij een goed sociaal idee? Dat was de oproep van de gemeente Hellendoorn aan verenigingen, stichtingen en ondernemers vorig jaar. De organisaties Stichting Ieder Kind Telt, SCO-T, Varietas, SKOT en SPGH hadden een goed idee. En zo ook ZINiN Bibliotheek Hellendoorn en Evenmens. Wij deden een aanvraag bij het Innovatiefonds Sociaal Domein. Dat werd beloond met een cheque van € 18.750,- uit handen van wethouder Annemarie Dubbink. Een mooie bijdrage om onze plannen te realiseren.

Op 24 oktober 2022 werden de eerste apparaten van on ZINiN MaakLab op de begane grond geplaatst. Vanaf dat moment is er veel gebeurd. Vrijwilligers zijn opgeleid, er zijn professionele ondersteuners aangesteld en er zijn kennismakingsmomenten geweest waardoor diverse deelnemers een eerste indruk hebben gekregen van het doel en de mogelijkheden van het ZINiN MaakLab.