Resultaten 1 - 6 van 6

Hoera!!! De ZINiN Bibliotheken Nijverdal en Hellendoorn zijn weer open, wel met aangepaste openingstijden en een aantal veiligheidregels. De bibliotheken in Haarle, Daarlerveen en Daarle blijven voorlopig nog gesloten.

De bibliotheek Nijverdal is geopend van 09.30 tot 16.00 uur op: vrijdag 29 mei
                                                                                                            maandag 8 juni
                                                                                                            woensdag 3 en 10 juni
                                                                                                            vrijdag 5 en 12 juni

De bibliotheek Hellendoorn is geopend van 13.30 tot 17.00 uur op: woensdag 3 en 10 juni
                                                                                                                  maandag 8 juni

Vanaf 3 juni is het weer mogelijk om in de ZINiN Bibliotheken Nijverdal en Hellendoorn de krant te lezen, te kopiëren, te printen, te studeren e.d.  Dit met de inachtneming van de 1½ meter regel. Er mogen niet meer dan 30 bezoekers in het gebouw tegelijk aanwezig zijn.

Veiligheidsregels:

• desinfecteer je handen bij binnenkomst.
  • toegang is alleen mogelijk op vertoon van je bibliotheekpas.
  • kom alleen naar de bibiotheek of met maximaal 1 andere persoon uit je huishouden.
  • kinderen onder de 12 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van een meerderjarig gezinslid.
  • de bibliotheek is alleen geopend voor het uitlenen van boeken.
  • je kunt alleen via de zelfbediening lenen.
  • boeken kun je terugbrengen en op de daarvoor bestemde plaats leggen. Deze moeten 72 uur in quarantaine, voordat wij ze weer mogen uitlenen.
  • je kunt niet komen werken, studeren, lezen, kopiëren, koffiedrinken, enz.
  • de toiletten, leestafels en pc's blijven gesloten.
  • er geldt een maximaal aantal klanten per vestiging. DIt is per vestiging verschillend.
  • een winkelmandje/tas is verplicht. Als de mandjes/tassen op zijn, dan vragen we je op 1½ meter afstand van anderen te wachten tot er weer één beschikbaar is.
  • je kunt alleen contactloos betalen.
  • blijf thuis als jij of één van je gzinsleden verkouden is of griepklachten heeft.
  • pak geen boeken uit de kast, behalve als je het boek daadwerkelijk gaat lenen.
  • volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.

Bibliotheek dicht, toch boeken lenen

De ZINiN Bibliotheek breidt haar telefonische spreekuren uit met een afhaalbieb. Vanaf woensdag 8 april kunnen leden op afspraak boekenpakketten naar keuze komen afhalen bij de Bibliotheek Nijverdal en de Bibliotheek Hellendoorn. In Nijverdal zijn op maandag t/m vrijdag medewerkers van de bibliotheek tussen 9.00 en 11.00 telefonisch en per mail bereikbaar om aanvragen op te nemen en pakketten klaar te zetten. In Hellendoorn is dat op maandag en woensdag tussen 9.00 en 11.00 uur.

Lekker online lezen én andere dingen om te doen

Ook al is de Bibliotheek nu tijdelijk gesloten, dat betekent niet dat je niet bij ons terecht kunt! We zetten hier alle online mogelijkheden voor je op een rijtje.

De bibliotheken buiten Overijssel hebben hun aanvraagtarieven verhoogd. Wij zien ons daarom genoodzaakt ook onze tarieven m.i.v. 1 januari 2020 aan te passen.

De kosten voor het aanvragen van materiaal dat niet uit Overijssel komt gaat van € 3,50 naar € 5,-- per aanvraag.

Het aanvragen van materialen binnen Overijssel blijft gratis.

Vernieuwde e-booksapp voor iOS en Android gelanceerd.

In de App Store en Google Play vind je de app onder de naam ‘E-books’. De vernieuwde app bieden we aan als update van de huidige versie. Dit wil dus zeggen dat je de huidige app kunt  updaten om de vernieuwde te gaan gebruiken. Na deze update moet je alleen wel weer even opnieuw inloggen

Functionaliteiten

De vernieuwde app heeft praktisch dezelfde functionaliteiten als de huidige app, maar is wel iets uitgebreid. Wat nieuw is in deze app, is de dag-nachtstand, een update die is uitgevoerd nadat hier enorm veel vraag naar was. Verder kun je vanaf nu ook ePUB3-bestanden lezen, waardoor het lezen op een e-reader nog fijner en gebruiksvriendelijker is geworden. Ook kunnen er nog meer boeken worden toegevoegd nu het mogelijk is om dit bestandstype te lezen.

Vragen en verwijzingen

Op de website van de online Bibliotheek werken we de veelgestelde vragen over de vernieuwde e-booksapp continu bij, zie: www.onlinebibliotheek.nl/klantenservice.
De vernieuwde app is te downloaden in de App Store en in Google Play

Nijverdal en Hellendoorn zijn beperkt open. Nijverdal op maandag - woensdag - vrijdag van 9.30 tot 16.00 uur en Hellendoorn op maandag en woensdag van 13.30 tot 17.00 uur. Tweede Pinksterdag zijn wij gesloten.