Resultaten 1 - 7 van 7

Door de verscherpte coronamaatregelen zijn onze digitale, OV en belasting spreekuren voorlopig geannuleerd. Wij hopen op uw begrip.

In plaats van de OV spreekuren kun je gebruik maken van hun telefonisch spreekuur, dat zij vanaf nu ingesteld hebben. Deze is van dinsdag tot en met vrijdag en 10.00 - 12.00 uur. Het telefoonnummer is: 038 303 70 10

In verband met de aangescherpte corona maatregelen zijn de openingstijden voor ZINiN Bibliotheek Daarlerveen aangepast. Zij zijn voorlopig alleen geopend op maandag- en donderdagmiddag van 13.30 - 17.00 uur en maandagavond van 18.30-20.00 uur.

Doe mee met ceatieve en innovatieve activiteiten in de bieb!

Meekijken, Meedoen en Meebeleven....

ZINiN Taal daagt je uit: Wat heeft Corona met jou gedaan?
Doe mee aan de verhalenwedstrijd en schrijf een kort verhaal over deze bizarre tijden

Aarzel dan niet en doe mee aan de ZINiN Taal verhalenwedstrijd in de gemeente Hellendoorn en gooi uw frustraties, belevenissen of verdriet van deze nieuwe werkelijkheid op papier.

Schrijf een goed verhaal.
Je hebt  jezelf in de afgelopen maanden vast vragen gesteld, die in onze oude ‘normale’ wereld nooit in je opgekomen waren. Het nieuwe ‘normaal’ leidt tot frustraties, verdriet en talloze andere emoties. Wij vragen je die met ons te delen in een goed verhaal voor de ZINiN Taal verhalenwedstrijd. Je moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen om mee te kunnen dingen naar de winst. Allereerst moet je inwoner zijn van de gemeente Hellendoorn. Je mag maximaal 500 woorden gebruiken. Je moet daarbij vijf woorden uit de volgende lijst gebruiken:

• frontbericht
  • ontwijkstress
  • samen/alleen
  • thuisisolatie
  • immuniteit
  • zoomsessie of hangouten
  • huidhonger
  • hoestschaamte
  • lockdown kilo
  • besmettingscurve
  • coronakapsel
  • kuchscherm
  • kletshuisje
  • checkgesprek
  • contactberoep
  • anderhalvemetereconomie
  • coronadiploma
  • teststraat
  • vouchervakantie
  • toogviroloog

Een deskundige jury beoordeelt de verhalen. De schrijvers van de beste verhalen komen op een ‘short list’ te staan en worden uitgenodigd voor de lezing van Wim Daniëls op 24 november in het ZINiN Theater. Deze bekende schrijver zal hoogstpersoonlijk de prijs, een mooi cultureel verrassingspakket, aan de winnaar overhandigen.

Om zoveel mogelijk mensen nog de gelegenheid te geven om mee te doen aan de wedstrijd, is de uiterste inleverdatum met een maand verlengd. Stuur het verhaal voor 1 november 2020 naar . Deze verhalenwedstrijd is alleen voor inwoners van de gemeente Hellendoorn en er kan één verhaal per persoon worden ingestuurd.

De inloopspreekuren: Belastingtoeslag, Openbaar Vervoer, Solliciteren, Arbeidsrecht en het Digitale Spreekuur zijn er weer. Iedereen kan met vragen gatis terecht op een van deze spreekuren. Kijk voor meer informatie en alle data en tijden in onze agenda.

Lekker online lezen én andere dingen om te doen

Ook al is de Bibliotheek nu tijdelijk gesloten, dat betekent niet dat je niet bij ons terecht kunt! We zetten hier alle online mogelijkheden voor je op een rijtje.

Vernieuwde e-booksapp voor iOS en Android gelanceerd.

In de App Store en Google Play vind je de app onder de naam ‘E-books’. De vernieuwde app bieden we aan als update van de huidige versie. Dit wil dus zeggen dat je de huidige app kunt  updaten om de vernieuwde te gaan gebruiken. Na deze update moet je alleen wel weer even opnieuw inloggen

Functionaliteiten

De vernieuwde app heeft praktisch dezelfde functionaliteiten als de huidige app, maar is wel iets uitgebreid. Wat nieuw is in deze app, is de dag-nachtstand, een update die is uitgevoerd nadat hier enorm veel vraag naar was. Verder kun je vanaf nu ook ePUB3-bestanden lezen, waardoor het lezen op een e-reader nog fijner en gebruiksvriendelijker is geworden. Ook kunnen er nog meer boeken worden toegevoegd nu het mogelijk is om dit bestandstype te lezen.

Vragen en verwijzingen

Op de website van de online Bibliotheek werken we de veelgestelde vragen over de vernieuwde e-booksapp continu bij, zie: www.onlinebibliotheek.nl/klantenservice.
De vernieuwde app is te downloaden in de App Store en in Google Play