Met een boekje in een hoekje
en ademloos het blad omslaan.
Ver van de dagelijksheid vandaan.

Onvervreembaar uit "Niet nog een boek" van Ida Gerhardt (1905-1997)

Lezen en leeskringen
Lezen zorgt voor ontspanning; het is als een reis door een andere wereld. Maar als het boek uit is, willen mensen er wel eens met anderen over praten. In een leeskring (of leesclub) is dat mogelijk.
Leeskringen bestaan uit fanatieke lezers, maar ook uit mensen die anders niet zo snel aan lezen toekomen. Het uitwisselen van de indrukken over de literatuur maakt dat je als lezer op een andere manier opnieuw bezig bent met het boek of de auteur. Maar deelnemen aan een leeskring zorgt ook voor de continuïteit, de stok achter de deur.
Het levert een verbreding van uw kennis op en u krijgt andere titels te lezen dan die u wellicht normaal gesproken leest.
Als u graag in een leeskring met anderen over boeken van gedachten wilt wisselen, heeft u twee mogelijkheden: u kunt zich aansluiten bij een leeskring die al functioneert óf u kunt zelf het initatief nemen om een leeskring op te richten.
In de gemeente Hellendoorn zijn al diverse leeskringen actief. Zij zijn aangesloten bij een (vrouwen)vereniging of andere organisatie of behoren tot de zogenaamde 'wilde' leeskringen. Wilt u mee informatie vul dan het contactformulier in.