imagescao8znl2Heeft uw kind moeite met lezen? Of is het dyslectisch? Dan kan het in de bibliotheek terecht bij het Makkelijk Lezen Plein.

Eén op de tien kinderen in het Nederlandse onderwijs heeft moeite met lezen. Omdat het hen zoveel inspanning kost, lezen deze kinderen nauwelijks.
Een lastig probleem, want als lezen moeilijk gaat, is oefening juist van belang.
 
Voor kinderen van 8 tot 13 jaar met leesproblemen is er nu het Makkelijk Lezen Plein. Hier vindt uw kind eenvoudig te lezen, aantrekkelijke lees- en informatieve boeken, maar ook luisterboeken.
Bovendien vindt u hier als ouder achtergrondinformatie én zijn leeshulpmiddelen, zoals een daisy-speler te leen. Een daisy-speler is een hulpmiddel waarmee daisy-roms afgespeeld kunnen worden: dit zijn luisterboeken met extra mogelijkheden voor tempo en tussendoor stoppen en verder gaan.
 
Een Makkelijk Lezen Plein (MLP) is er in alle vestigingen van de ZINiN Bibliotheken in onze gemeente.
 
Op de site makkelijklezenplein.nl is meer informatie te vinden. De site, bedoeld voor kinderen, jongeren, ouders en leerkrachten, bevat een overzicht van media die geschikt zijn voor kinderen met leesproblemen, tips om kinderen aan het lezen te krijgen of te ondersteunen bij het leren en links naar sites over leesproblemen.
 
Meer informatie over dyslexie vindt u ook op steunpuntdyslexie.nl.