Wat kost het om lid te worden van de bibliotheek?
De jeugd tot 18 jaar is gratis lid. Vanaf 18 jaar is de contributie voor volwassenen € 55,-. Er mogen maximaal 12 items op een pas geleend worden voor een periode van 4 weken. M.u.v. Expresstitels die 2 weken geleend kunnen worden.

Hoe word ik lid van de bibliotheek?
U kunt zich als lid laten inschrijven aan de servicebalie in elke vestiging van de ZINiN Bibliotheek. Bij het inschrijven vragen we u naar een aantal gegevens en kan naar een geldig legitimatiebewijs gevraagd worden. Na inschrijving kunt u direct gebruikmaken van de voordelen van uw bibliotheeklidmaatschap. Er kan ook een gratis partnerpas aan de Bibliotheekpas voor volwassenen gekoppeld worden. Dat is voordelig lezen en lenen! 
U kunt zich ook online inschrijven als lid.

Hoe kan ik mijn lidmaatschap opzeggen?
Opzeggen is eenvoudig. Dat kan telefonisch, schriftelijk, per email of aan de balie. U kunt uw abonnement opzeggen na afloop van het eerste abonnementsjaar. Een abonnement begint en eindigt altijd de eerste van de maand. U kunt het abonnement dan op elk moment opzeggen, waarbij u rekening moet houden met een opzegtermijn van één maand (vanaf de dag van opzegging).

Hoeveel mag ik lenen met een bibliotheekpas?
Maximaal 12 media op een jeugdpas of pas voor volwassenen.

Hoe kan ik zelf mijn materialen verlengen?
Gratis verlengen kan via onze website met de knop verlengen, onze bibliotheek app en de uitleenautomaten in de bibliotheek. Expresstitels zijn niet te verlengen.

Kan ik zelf materialen reserveren?
Reserveren van uitgeleende of niet aanwezige materialen kan via de website of via de catalogus in de bibliotheek. Reserveren is gratis binnen de bibliotheken in Overijssel. Landelijk reserveren kost € 5,-- per reservering. Het reserveren van een cd/dvd bij Muziekweb in Rotterdam kost € 3,-- per cd/dvd.

Wat kost het lenen van materialen?
De ZINiN Bibliotheek vraagt geen leengeld voor het lenen van cd’s, dvd’s e.d. Het reserveren van een cd/dvd bij Muziekweb in Rotterdam kost € 3,-- per cd/dvd.
U betaalt alleen een vast contributiebedrag! 

Hoelang mag ik de materialen lenen?
De leentermijn van materialen is 4 weken. M.u.v. Expresstitels die u 2 weken kunt lenen. Indien niet gereserveerd kunt u de materialen maximaal 2x verlengen. Daarna dienen de materialen ingeleverd te worden. 

Hoe weet ik welke nieuwe titels er binnen zijn bij de ZINiN Bibliotheek?
1. Via de aanwinstenservice in mijn bibliotheek kunt u iedere week een overzicht van de nieuwe titels ontvangen. Kies één of meerdere onderwerpen en ontvang iedere week via e-mail de nieuwste aanwinsten in deze categorieën. Zo weet je bijvoorbeeld altijd wanneer de nieuwste thrillers, dvd’s of familie- en streekromans zijn binnengekomen. Gratis!
Log in op de website (rechtsboven) en kies voor Mijn Bibliotheek.

2. Nieuwe boeken: welke ga je lezen? op de website toont de nieuwe aanwinsten.

3. De link: bekijk alle aanwinsten geeft een overzicht in lijstvorm van de aanwinsten.

Wat is Mijn bibliotheek?
Mijn bibliotheek is het deel van de website waar u uw eigen bibliotheekzaken kunt regelen.U kunt zich hier abonneren op de nieuwe aanwinsten van de bibliotheek (via Aanwinstenservice), uw
e-mailadres aanpassen, instellen dat u uw reserveringsberichten via e-mail of sms wilt ontvangen etc. Log in op de website (rechtsboven) en ga naar 'Mijn bibliotheek'.

Kan ik met Mijn bibliotheek instellen dat ik een reserveringsbericht ontvang?
Als uw reservering binnen is, ontvangt u een bericht via e-mail, sms of per post. Dit regelt u via
'mijn gegevens' in Mijn bibliotheek. Deze service is gratis.
De service kan ook ingesteld worden voor het verlopen van de inlevertermijn van materialen.

Kan ik met Mijn Bibliotheek mijn wachtwoord wijzigen?
Bij Mijn bibliotheek vind u een rechtstreekse link naar wachtwoord wijzigen. Ook vind u hier een rechtstreekse link die u kunt gebruiken als u uw pas kwijt bent. Bij 'mijn gegevens' kunt u uw e-mailadres en telefoonnummer wijzigen.