Wetenschappelijke boeken lenen

worldcat discovery servicesVia WorldCat Discovery kun je wetenschappelijke boeken lenen die je eigen Bibliotheek niet heeft. Je vindt hier boeken van universiteitbibliotheken, musea en onderzoeksinstellingen van over de hele wereld. Alle boeken die in Nederland beschikbaar zijn, kun je lenen.

Hoe werkt het?

Als lid van de Bibliotheek kun je wetenschappelijke boeken aanvragen die in WorldCat Discovery staan. Via de knop hieronder zoek je je boek in WorldCat Discovery. Na het indienen van de aanvraag kom je op een formulier waar je kunt inloggen. Vul je eigen e-mailadres in, daarna kun je aangeven bij welke Bibliotheek je het boek wilt ophalen. Door te bevestigen ga je automatisch akkoord met de kosten. Let op: Heb je een titel gereserveerd, dan is het niet meer mogelijk deze te annuleren en worden de reserveringskosten in rekening gebracht.

Vervolgens zorgen wij dat het naar de Bibliotheek van jouw keuze wordt gestuurd. Daar kun je aan de balie afrekenen. Je mag het boek vier weken lenen.

 

Hoeveel kost het?

Wij brengen € 5,00 in rekening per aanvraag. Je betaalt bij ons aan de balie of via de pinautomaat als je het boek af komt halen. 

Let op: boeken lenen uit deze collectie is duurder dan dan boeken lenen bij een openbare Bibliotheek. Zoek dus altijd eerst in je eigen Bibliotheek.

 

Wat is de levertijd?

Houd rekening met een levertijd van drie weken. In de meeste gevallen kunnen we het boek binnen twee weken leveren.

 

Klaar om te beginnen?

Ga naar WorldCat Discovery