Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Informatiepunt Digitale Overheid

Informatiepunt Digitale Overheid

Wil je beter leren om je digitale zaken met de overheid goed te regelen? We helpen je verder bij het Informatiepunt Digitale Overheid.

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer via internet. Bijvoorbeeld zorgtoeslag aanvragen. Werk zoeken. Een rijbewijs verlengen. Verkeersboetes betalen. Of een afspraak maken bij de gemeente. Daarvoor moet je wel om kunnen gaan met een computer. En een DigiD kunnen aanvragen.

Veel mensen vinden dit nog lastig. Maar als je eenmaal weet hoe het werkt via de computer, is het misschien minder moeilijk dan je eerst dacht. Vaak heb je dan ook sneller antwoord. Soms zelfs meteen.

Wil je iets regelen via de computer en kun je wel wat hulp gebruiken? Wil je zelf beter leren omgaan met de websites van de overheid? Of heb je hulp nodig bij het lezen van moeilijke brieven? Ga dan naar het Informatiepunt Digitale Overheid in de ZINiN Bibliotheek in Nijverdal. Hier luisteren we naar jouw vraag en denken met je mee. We geven je direct informatie waarmee je verder kunt. Of verwijzen je door naar de juiste organisatie.

Iedere dinsdag tussen 10.00 - 12.00 uur kun je binnenlopen bij het Informatie Digitale Overheid in de ZINiN Bibliotheek Nijverdal. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek en de hulp is gratis.

informatiepunt ido 480