imagescanip1ka

Lezen met kinderen van 4 tot 12 jaar

In de basisschoolleeftijd ontwikkelt het kind zich snel. Het leert zelf lezen, maar dat betekent niet dat het voorlezen van de baan is! Ook oudere kinderen kunnen hier nog van genieten.

Mijn kind leert lezen 

In groep 3 gaat uw kind zelf leren lezen! De bibliotheek heeft veel boekjes die aansluiten bij het leesniveau van uw kind. Dit noemen we AVI-niveau. Het AVI-niveau dat sinds augustus 2008 gebruikt wordt, werkt met codes, zoals S ('start') en E3 ('eind groep 3'). U vindt deze aanduidingen op alle eerste leesboekjes. Deze boekjes staan op niveau gerangschikt in de Bibliotheek.

     
 

Het makkelijk lezen plein

Heeft uw kind moeite met lezen? Of is het dyslectisch? Dan kan het in de bibliotheek terecht bij het Makkelijk Lezen Plein. Hier vindt uw kind eenvoudig te lezen, aantrekkelijke leesboeken, luisterboeken en daisyroms. Bovendien vindt u hier als ouder achtergrondinformatie én zijn leeshulpmiddelen, zoals een daisyspeler te leen. Een daisyspeler is een hulpmiddel waarmee daisyroms afgespeeld kunnen worden: dit zijn luisterboeken met extra mogelijkheden voor tempo en tussendoor stoppen en verder gaan.imagescao8znl2
 

 

 

 


Vragen over opgroeien en opvoeden

Ook al ben je nog zo ervaren als ouder, soms voel je jezelf onzeker en weet je niet hoe je een bepaalde situatie het beste kunt oplossen.

In Hellendoorn is een speciale website geopend: cjg.hellendoorn.nl.

Op deze website van het Centrum voor Jeugd en Gezin kunnen ouders terecht voor allerlei informatie, tips en adviezen over opvoeden en opgroeien.