Baby’s houden van boeken! 

BoekStart laat  ouders ontdekken dat het lezen van boekjes samen met hun baby leuk en leerzaam is. Baby’s die al
vanaf het prille begin met boeken in aanraking komen, hebben daar hun leven profijt van.

Wat is er nu fijner dan lekker met je kindje samen op de bank zitten en een boekje lezen? Kinderen kunnen al vanaf heel jonge leeftijd met hun ouders spelenderwijs genieten van boekjes. Door samen plaatjes te kijken, te praten of te zingen krijgt een ouder goed contact met de baby. Dat is niet alleen gezellig, maar juist het samenspel is heel goed voor de taalontwikkeling van het kind. Kinderen die al vanaf een paar maanden samen met hun ouders boekjes lezen, hebben een veel grotere woordenschat dan kinderen die dat niet doen. Dit blijkt uit Brits onderzoek. Kortom, van lezen groei je.

Meer informatie over Boekstart is te vinden op: www.boekstart.nlBoekStart-koffertje én gratis lidmaatschap bibliotheek

Toegevoegd aan een gezamenlijke brief van de gemeent Hellendoorn, de bibliotheek en het consulttiebureau is een Boekstart-waardebon. Met deze bon kunnen ouders een gratis BoekStart-koffertje ophalen bij de bibliotheek met daarin een boekje en een cd-boekje met liedjes en versjes. Daarnaast krijgt het kind een gratis lidmaatschap van de bibliotheek. Zijn de ouders nog geen lid van de bibliotheek, dan kunnen ook zij zich met korting laten inschrijven.

boekstartkoffertjenieuw 
Babyboekjes in de bieb.

De boekjes in het koffertje kunnen gerust meerdere keren met de baby gelezen worden, maar het is ook goed om af te wisselen. Daarom is er in elke vestiging van de Bibliotheek een speciale collectie boekjes aanwezig voor baby’s in de leeftijd van 0 tot 2.
Ook organiseert de Bibliotheek speciale ouderactiviteiten voor baby’s en hun ouders. Hierbij werken we samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin in de gemeente Hellendoorn en het consultatiebureau.