Hulp bij het maken van een Corona QR-code

Wil je toegang tot een evenement in Nederland of een reis maken binnen de Europese Unie, dan heb je daar een coronabewijs voor nodig. Om deze te downloaden op je smartphone of op papier heb je wel je DIGID nodig. Deze video kan je verder helpen.

Hulp bij De CoronaCheck-app door ZINiN en De Welle. Inwoners van de gemeente Hellendoorn kunnen advies krijgen over de CoronaCheck-app bij de ZINiN bibliotheek Nijverdal tijdens de Digitale inloopspreekuren op 26 oktober, 30 november en 28 december van 15.00 tot 16.00 uur en op 13 oktober, 10 november en 8 december van 10.00 tot 11.00 uur. Ook buiten de spreekuren om mag men even binnenlopen.

Bij Stichting De Welle kan men de app laten installeren en uitleg krijgen van maandag tot en met vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur. De Welle helpt ook bij vragen over de CoronaCheck-app en het verkrijgen van de papieren CoronaCheck. Voor de digitale QR code moet men uiteraard de telefoon meenemen. Voor de papieren versie moet men het burgerservicenummer (BSN) meenemen of doorbellen naar De Welle (0548-638810) of naar ZININ (0548-613342), op die manier kan de papieren QR code aangevraagd worden. De mensen krijgen automatisch de papieren versie van de QR code thuisgestuurd. In sommige gevallen moet de DigiD nog worden aangevraagd, ook hiervoor kan men bij De Welle en ZINiN terecht. (De DigiD aanvragen duurt enkele dagen)

De app kan alleen geïnstalleerd worden als je het volgende meeneemt:

- je DigiD + wachtwoorden
- je inlogcode van de DigiD app,
- een geldige identiteitskaart.

Let op: de app is niet op alle telefoons te downloaden (alleen als je IOS van Apple boven de 12 komt en bij Android 6.0 of hoger is).

Het papieren aanvraagformulier kunt u hier downloaden.