Gezocht: Mediacoach

Ben jij dé mediacoach voor onze dBos scholen?

Wij zoeken iemand die onze lessen mediawijsheid op verschillende scholen kan geven.

Wie zoeken wij?

Heb jij affiniteit met Mediawijsheid? Ben je nieuwsgierig en ben je een doener? Lijkt het je leuk om met kinderen te werken en heb je ervaring om voor de klas te staan? Dan hebben wij jou nodig om onze lessen mediawijsheid te geven.

Wat ga je doen?

Voor onze ZINiN Bibliotheek in de Gemeente Hellendoorn ga jij de aangevraagde lessen rondom mediawijsheid geven op de scholen. Aan jou de taak om kinderen en jongeren te stimuleren, te enthousiasmeren en te begeleiden tijdens deze reeds ontwikkelde lessen. Je bent de verantwoordelijke voor het maken van afspraken en de uitvoering van deze lessen op de scholen.

Wij vragen

• Je hebt ervaring in het werken met kinderen van 8-12 jaar;
  • Je hebt didactische vaardigheden;
  • Je bent geïnteresseerd in digitale geletterdheid en nieuwsgierig naar nieuwe media;
  • Je kunt zelfstandig werken en komt je afspraken na;
  • Je bent op zeer korte termijn beschikbaar;
  • Een rijbewijs en eigen vervoer zijn een pré.

Wij bieden

• Een uitdagende functie waarbij je de vrijheid hebt om hier een eigen draai aan te geven;
  • Een marktcomform salaris schaal 7 CAO Openbare Bibliotheken (inschaling indicatief afhankelijk van ervaring min. € 2.237,- en max. € 2.966,- bij 36 uren p.w.)
  • Een flexibele baan; je werkt ongeveer 50 uren tussen 15 januari en 1 juni 2021;
  • Deze plan je in overleg met de scholen waar je de lessen gaat geven;
  • Mogelijkheid om ervaring op te doen en een netwerk op te bouwen,
  • Een informele, open en prettige werksfeer.

Waar ga je werken?
Wij werken op 16 Basisscholen in de Gemeente Hellendoorn met het “de bibliotheekopschool (dBos)” concept. Met de Bibliotheek op school werken onderwijs en bibliotheek samen om te werken aan meer leesplezier en mediawijsheid op school én thuis. Een aantal van onze dBos scholen heeft voor dit schooljaar medialessen aangevraagd. Samen gaat het om ongeveer 25 lessen.

We willen kinderen en jongeren stimuleren om meer te lezen. En ze leren om beter en slimmer om te gaan met internet, sociale media en games. Wij zijn een maatschappelijk betrokken organisatie die grote waarde hecht aan persoonlijke ontwikkeling en zelfredzaamheid van iedereen. We werken vanuit onze kernwaarden: klantgerichtheid, innovatiekracht, flexibiliteit, efficiëntie en resultaatgerichtheid.

Reageer voor 1 december per mail naar:
Wil je eerst meer weten? Bel dan met Jolande Broens tel. 06-36360362 of mail naar

Onze vestigingen zijn weer geopend en hanteren de normale openingstijden! Je bent van harte welkom.