Direct naar de inhoud

Nieuws uit de Bibliotheek

MaakMeeMaand

MaakMeeMaand

Oktober 2020

Doe mee met ceatieve en innovatieve activiteiten in de bieb!

Meekijken, Meedoen en Meebeleven....

 

 Geef je op voor onze superleuke workshops!! In onze agenda vind je ze allemaal!

Oktober staat in het teken van het beleven en ervaring van maakcultuur en digitale cultuur. Naast de online activiteiten uit het @Home programma worden er tijdens de MaakMeeMaand in heel Overijssel honderden technologische, creatieve of innovatieve activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Ook in de gemeente Hellendoorn kun je van 1 t/m 31 oktober allerlei nieuwe technieken, creatieve uitvindingen en innovatieve maakprocessen ontdekken tijdens de vele maakactiviteiten in de gemeente. Meekijken, meedóen en beleven dat is waar het tijdens de MaakMeeMaand om draait!

Even een overzicht:

HEKSENMAAKPLAATS : Hoewel Heksendorp niet doorgaat, kun je wel een heksenbibberbot maken in bibliotheek Hellendoorn. Ook zijn er weer andere activiteiten zoals een spannend verhaal, heksennagels en meer...
Datum: Donderdag 15 oktober HELLENDOORN
Tijden: 13.30-1500 uur en 15.00-16.30 uur
Kosten: 2,50 per persoon

HOLOGRAMMEN: Een hologram is een 3D-beeld dat vanuit een plat vlak wordt geprojecteerd. Als je er nog nooit een hebt gezien is het echt fascinerend. Je kijkt je ogen uit! 
Datum: Vrijdag 16 oktober NIJVERDAL
DEZE WORKSHOPS ZITTEN BEIDEN VOL!!

TEKENROBOT: In de workshop Tekenrobot bedenk je nog steeds zelf vormen, lijnen of woorden, maar deze laat je ze op papier zetten door een technisch hulpje: de tekenrobot.De tekenrobot zet je zelf (op onderdelen) in elkaar. 
Datum: Vrijdag 16 oktober NIJVERDAL
Tijden: 13.30-15.00 en 15.30-17.00 uur.
Kosten: 2,50 per persoon

CIRCUIT BUDDY: Een Circuit buddy is een stroomkring bestaande uit elektronische onderdelen met allemaal andere eigenschappen. Bijvoorbeeld een condensator, dit is een elektronisch onderdeel dat stroom tijdelijk kan opslaan zodat een apparaat niet zonder stroom komt te zitten. Een LED is een elektronisch onderdeel dat licht geeft. Als je alle onderdelen op de juiste manier aan elkaar koppelt, krijg je een stroomkring dat op een poppetje lijkt. We noemen dit een Circuit buddy. Kan jij je Circuit buddies samen laten branden?
Datum: Woensdag 28 oktober NIJVERDAL
Tijden: 13.30-15.00 en 15.30-17.00 uur.
Kosten 2,50 per persoon

CODERDOJO MET VR BRIL: Tijdens deze CoderDojo is kun je ontdekken hoe je een Virtual Reality wereld maakt op de computer. En het leuke is dat je er daarna zelf in kunt stappen met de VR Bril. Een docent van Tetem is aanwezig en ook onze vrijwilligers zijn er om je te helpen.
Datum: zaterdag 31 oktober NIJVERDAL
Tijden: 14.00-15.30 uur.
Gratis, wel opgeven via de kaartverkoop link!!

CODERDOJO MET MINI CALLIOPE: Tijdens deze CoderDojo kan je aan de slag met de Mini-Calliope. Een docent van Tetem is aanwezig om je samen met onze vrijwilligers te helpen om hem te programmeren. . De Mini-Calliope kan bijvoorbeeld een lichttekst tonen of een muziekje afspelen.
Datum: zaterdag 14 november NIJVERDAL
Tijden: 14.00-15.30 uur.
Gratis, wel opgeven via de kaartverkoop link!!