Bibliotheek

Bibliotheek aan huis

Voor wie?

De dienstverlening van de Bibliotheek aan Huis richt zich op inwoners van de gemeente Hellendoorn die door een (tijdelijke) handicap, door ziekte of ouderdom niet (meer) in staat zijn zelf naar de bibliotheek te komen.Ook de afstand naar de bibliotheek kan een belemmering zijn om zelf de bibliotheek te bezoeken.

Hoe werkt de Bibliotheek aan Huis?
De werkwijze is, dat bij iedere lezer thuis gemiddeld één maal per vier weken boeken worden geruild. Dit gebeurt op een in onderling overleg vastgesteld tijdstip door steeds dezelfde vrijwilliger.
De vrijwilliger komt eerst een keer langs voor een kennismakingsbezoek om de belangstelling van de lezer te peilen en verstrekt informatie over de werkwijze van de dienst.

Wat kost het?
De lezer betaalt het normale contributiebedrag en ontvangt een lidmaatschapskaart van de bibliotheek. Er worden verder geen extra kosten in rekening gebracht.

Interesse?
Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de ZINiN Bibliotheek Nijverdal via de mail naar  of telefonisch 0548-613342.

Lid worden

Welkom bij de ZINiN Bibliotheek, de bron voor informatie en inspiratie waar u veel meer kunt dan alleen boeken lenen.U kunt naast gratis gebruik maken van internet ook de nieuwste kranten en tijdschriften inzien.De Bibliotheek is de plek waar u rustig kunt studeren, uw dagelijkse krantje lezen en kunt komen om gewoon even een praatje te maken met andere bezoekers onder het genot van een kopje koffie. Kortom, de Bibliotheek heeft u veel te bieden en wil u graag inspireren.

Lenen
Wanneer u materialen wilt lenen heeft u een lenerspas nodig. De Bibliotheek vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren de mogelijkheid krijgen om te kunnen lezen.
Daarom is een lidmaatschap tot 18 jaar gratis. Vanaf 18 jaar en ouder kost het lidmaatschap € 55,-- per jaar. Een Digital Only Abonnement (alleen e-books) kost € 42,-- per jaar. Ook is het mogelijk 10 leenstrips te kopen voor € 7,50. Bekijk alle tariefmogelijkheden.

Inschrijven
Bij het inschrijven vragen we u naar een aantal gegevens en kan naar een geldig legitimatiebewijs gevraagd worden.
Na inschrijving kunt u direct gebruikmaken van de voordelen van uw bibliotheeklidmaatschap.
Er kan ook een gratis partnerpas aan de Bibliotheekpas gekoppeld worden, maar niet bij een jeugdabonnement
Dat is voordelig lezen en lenen!