Service

Anders lezen

 

Heeft u moeite met lezen? Heeft u problemen met kleine lettertjes of is een boek voor u te zwaar om vastimagescaoo9sae te houden? Dan is anders lezen iets voor u.

Anders lezen is in eerste instantie bedoeld voor iedereen die niet meer op de gebruikelijke manier kan lezen: jongeren en volwassenen met een visuele handicap of beperking. Maar ook voor mensen met (fysieke) leesproblemen bieden deze speciale leesmaterialen mogelijkheden om te kunnen blijven lezen. Zoals voor mensen met dyslexie en afasie en voor mensen met een beperkte handfunctie als gevolg van bijvoorbeeld reuma, de ziekte van Parkinson en spierziekten. Het geldt ook voor senioren voor wie 'gewoon' lezen te vermoeiend is geworden.

Voor deze mensen hebben wij verschillende materialen.

 

De collectie grootletterboeken

Al vele jaren een vertrouwd beeld in de bibliotheek, met vele spannende en romantische boeken, maar ook Nederlandse literatuur.
 

Luisterboeken, daisy-roms en daisy-speler:

  • Luisterboek
   Een luisterboek is een gesproken versie van een boek op meerdere cd's. Voor het afluisteren van deze luisterboeken heeft u een cd-speler nodig. Luisterboeken zijn ook verkrijgbaar bij de boekhandel. Nadelen zijn dat u er niet in kunt 'bladeren', dat er meer cd's voor een boek nodig zijn en dat de weergave (tempo) niet langzamer of sneller kan.
  • Daisy-rom
   Een Daisy-rom is een speciaal soort luisterboek. Het ziet er hetzelfde uit als een luisterboek op cd. Het verschil is dat het mogelijk is om op een Daisy-rom te zoeken naar informatie zoals pagina's en hoofdstukken. Het hele boek past op één schijfje, en het bevat alle informatie ‘van kaft tot kaft'. Ook is het mogelijk de Daisy-rom sneller of langzamer af te spelen, zonder dat de stem vervormt. De bibliotheek heeft een aantal daisy-roms in haar collectie.
  • Daisy-speler
   Voor het beluisteren van een Daisy-rom heeft u een Daisy-speler nodig. Dit apparaat is makkelijk te bedienen. Eén van de handige toepassingen van de Daisyspeler is dat de speler onthoudt waar u bent gebleven met luisteren als je de speler uitzet en ook als je de Daisy-rom uit de speler haalt. Als u de Daisyspeler later weer aanzet of de Daisy-rom er weer in stopt, gaat deze verder op de plek waar u was gebleven! Muziek cd's en luisterboeken (zie boven) kunt u ook afspelen met de Daisy-speler. U kunt bij de bibliotheek een Daisy-speler en daisy-roms lenen om thuis te proberen.

Wilt u zelf een Daisy-speler kopen, neem dan eerst contact op met uw zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar vergoedt de Daisy-speler voor mensen met een visuele of motorische handicap.
Daisy-roms zijn ook af te luisteren op uw pc met speciale Daisy software, zoals AMIS, dat gratis te downloaden is. Het afspelen kan ook met een MP3-speler of met een DVD-speler, maar deze mogelijkheden hebben niet het gebruiksgemak en de mogelijkheden van een Daisy-speler.

Betalen met iDEAL

Betalen met iDEAL bij de Bibliotheek.
Bij Mijn bibliotheek… kunt u betalen met iDEAL, thuis vanaf de eigen pc.

Hoe werkt het?
Met iDEAL kunt u openstaande registraties op uw pas betalen. Registraties op uw pas kunnen zijn: te laatgeld, leengeld of contributiegeld,

U kunt met iDEAL ook een bedrag storten op uw pas.
Hiermee kunt u in de bibliotheek openstaande registraties afrekenen of gebruiken om te internetten/printen in de bibliotheek.

- log in bij Mijn bibliotheek of mijn gegevens - Kies in het menu van mijn gegevens voor Details
  financiële posten
- vink openstaande registraties aan
- vul eventueel een extra bedrag voor uw deposito in
- betaal via iDEAL

iDEAL en kinderen.
Ouders kunnen via iDEAL voor hun kinderen een bedrag op hun pas storten. Uw kinderen hoeven dan niet meer met contant geld naar de bibliotheek.
U kunt er ook voor kiezen om met iDEAL openstaande registraties af te rekenen.

Van wie is het deposito?
Van u. Dit bedrag blijft op uw pasje staan en alleen u zelf bepaalt of het wordt 'aangesproken'. Dit houdt concreet in dat als u bijvoorbeeld te-laat-geld ter hoogte van 2,45 heeft opgebouwd dit bedrag pas van uw deposito wordt afgeschreven nadat u daarvoor toestemming heeft gegeven.
Verrekenen van openstaande registraties met het deposito kan alleen in de bibliotheek!

Financieel overzicht.

Door in te loggen bij Mijn bibliotheek en de keuzes Details financiële posten en Status iDEAL transacties krijgt u een overzicht van uw financiële handelingen bij de bibliotheek.

Nieuwsbrief

meisje achter pcWilt u graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de activiteiten van de ZINiN Bibliotheek?
Log dan in op onze website en wijzig uw voorkeur bij 'Nieuwsbrieven'. U kunt deze instellingen te allen tijde weer veranderen.

 • Bent u lid van de ZINiN Bibliotheek en ontvangt u onze nieuwsbrief nog niet? Log dan hier in en ga via het menu naar ‘Nieuwsbrieven’. Zet een vinkje bij 'Ja' en klik op 'Opslaan'.
 • Bent u geen lid van de ZINiN Bibliotheek en wilt u toch graag onze nieuwsbrief ontvangen? Dat kan natuurlijk ook. Ga hier naar het aanmeldformulier. Na aanmelding kunt u met het e-mailadres en wachtwoord inloggen op deze website om uw nieuwsbrieven te beheren.

Vragen en/of opmerkingen

Bent u enthousiast over de Bibliotheek en onze nieuwsbrief? Vertel het aan vrienden, familie en buren. Voor vragen en/of opmerkingen over deze nieuwsbrief, kunt u contact met ons opnemen via de contactpagina.

Contact

 ZINiN Bibliotheek Nijverdal: 0548 - 613342

 ZINiN Bibliotheek Hellendoorn: 0548 - 654436

 ZINiN Bibliotheek Haarle: 0548 - 595453

 ZINiN Bibliotheek Daarle: 0546 - 697392

 ZINiN Bibliotheek Daarlerveen: 0546 - 646086

Velden met een * zijn verplicht.
Uw reactie
Uw persoonlijke gegevens
Beveiligingscode invullen (verplicht)

Om te voorkomen dat er ongewenste e-mails (spam) via dit formulier verstuurd worden, graag hieronder de beveiligingscode invoeren. De code is niet hoofdlettergevoelig. Als de code niet goed leesbaar is kunt u de code vernieuwen door op het icoontje naast het invoerveld te klikken.


captcha

  

Stel een vraag

Stel een vraag aan de bibliotheek  

Voor vragen aan de ZINiN Bibliotheek kunt u het contactformulier gebruiken
of u kunt ons bellen:

Nijverdal 0548-613342

Hellendoorn

0548-654436
Haarle 0548-595453
Daarle 0546-697392
Daarlerveen 0546-646086