FAQ

Lenen en verlengen


Lenen en verlengen.
Hoeveel mag ik lenen met een bibliotheekpas?
Maximaal 12 media op een jeugdpas of pas voor volwassenen.

Hoe kan ik zelf mijn materialen verlengen?
Verlengen kan via internet en onze website met de knop verlengen (verlengen kost dan € 0,10 per exemplaar) en de uitleenautomaten in de bibliotheek.

Kan ik zelf materialen reserveren?
Reserveren van uitgeleende of niet aanwezige materialen kan via de website of via de catalogus in de bibliotheek. Reserveren is gratis binnen de bibliotheken in Overijssel. Landelijk reserveren kost € 3,50 per reservering. 

Wat kost het lenen van materialen?
De ZINiN Bibliotheek vraagt geen leengeld voor het lenen van cd’s, dvd’s e.d.
U betaalt alleen een vast contributiebedrag!  

Hoe lang mag ik de materialen lenen?
De leentermijn van materialen is 4 weken. M.u.v. Toptitels die u voor 1 week kunt lenen en Grootletterboeken voor 6 weken. Indien niet gereserveerd kunt u de materialen 2x verlengen. Daarna kunnen de materialen ingeleverd en eventueel opnieuw geleend worden.

Hoe weet ik welke nieuwe titels er binnen zijn bij de ZINiN Bibliotheek?
1. Via de aanwinstenservice in mijn bibliotheek kunt u iedere week een overzicht van de nieuwe titels ontvangen. Kies één of meerdere onderwerpen en ontvang iedere week via e-mail de nieuwste aanwinsten in deze categorieën. Zo weet je bijvoorbeeld altijd wanneer de nieuwste thrillers, dvd’s of Engelse romans zijn binnengekomen. Gratis!
Log in op de website (rechtsboven) en kies voor Mijn Bibliotheek.

2. De Etalage op de website toont de nieuwe aanwinsten.

3. Gebruik de link aanwinsten linksboven in dit scherm (in Snel naar). Deze link geeft een overzicht in lijstvorm van de aanwinsten.

Lid worden

Wat kost het om lid te worden van de bibliotheek?
De jeugd tot 18 jaar is gratis lid. Vanaf 18 jaar is de contributie voor volwassenen € 55,-. Vanaf 18 jaar en ouder kost het lidmaatschap € 55,-- per jaar. Een Digital Only Abonnement (alleen e-books) kost € 42,50 per jaar. Ook is het mogelijk 10 leenstrips te kopen voor € 7,50.
Bekijk alle tariefmogelijkheden.Er mogen maximaal 12 items op een pas geleend worden voor een periode van 4 weken. M.u.v. Expresstitels, deze kunnen twee weken geleend worden. 

Hoe word ik lid van de bibliotheek?
U kunt zich als lid laten inschrijven aan de servicebalie in elke vestiging van de ZINiN Bibliotheek. Ook kunt u zich online inschrijven. Bij het inschrijven vragen we u naar een aantal gegevens en kan naar een geldig legitimatiebewijs gevraagd worden. Na inschrijving kunt u direct gebruikmaken van de voordelen van uw bibliotheeklidmaatschap. Er kan ook een gratis partnerpas aan de Bibliotheekpas voor volwassenen gekoppeld worden. Dat is voordelig lezen en lenen!  

Hoe kan ik mijn lidmaatschap opzeggen?
Opzeggen is eenvoudig. Dat kan telefonisch, schriftelijk, per email of aan de balie. U kunt uw abonnement opzeggen na afloop van het eerste abonnementsjaar. Een abonnement begint en eindigt altijd de eerste van de maand. U kunt het abonnement dan op elk moment opzeggen, waarbij u rekening moet houden met een opzegtermijn van één maand (vanaf de dag van opzegging).

 

Mijn Bibliotheek

Wat is mijn bibliotheek?
Mijn bibliotheek is het deel van de website waar u uw eigen bibliotheekzaken kunt regelen.U kunt zich hier abonneren op de nieuwe aanwinsten van de bibliotheek (via Aanwinstenservice), uw e-mailadres aanpassen, instellen dat u uw reserveringsberichten via e-mail of sms wilt ontvangen etc.
Log in op de website (rechtsboven) en ga naar mijn bibliotheek.

Kan ik met mijn bibliotheek instellen dat ik een reserveringsbericht ontvang?
Als uw reservering binnen is ontvangt u een bericht via e-mail of sms (of per post). Dit regelt u via de algemene lener gegevens in mijn bibliotheek. Deze service is gratis.
De service kan ook ingesteld worden voor het verlopen van de inlevertermijn van materialen.

Kan ik met Mijn Bibliotheek mijn pincode wijzigen?
Bij Mijn bibliotheek vind u een rechtstreekse link naar Pincode wijzigen. Ook vind u hier een rechtstreekse link die u kunt gebruiken als u uw pas kwijt bent. Bij de Algemene lener gegevens kun u uw e-mailadres en telefoonnummer wijzigen.