eMuziek bij ZINiN

Bibliotheek.nl (BNL) en de Centrale Discotheek Rotterdam (CDR) lanceren vandaag exclusief voor bibliotheekleden de pilot eMuziek. De digitale muziekdienst is voor thuisgebruik, bedoeld als gids en bron om muziek te (her)ontdekken. De aangeboden muziek is een dwarsdoorsnede van pop tot klassiek. De gebruiker kan op de diverse muziekstijlen zoeken. Vooralsnog komt ongeveer 20 procent van de bestaande collectie nu digitaal, thuis beschikbaar. Bibliotheken beschikken via Muziekwebluister over een unieke collectie van 4,5 miljoen tracks, die in de bibliotheken zijn te beluisteren. De nieuwe dienst is te vinden op www.bibliotheek.nl/muziek.

Thuis ontdekken

‘eMuziek is voor iedereen die thuis muziek wil ontdekken, geïnspireerd raakt en de rest in de bibliotheek beluistert of ergens aanschaft’, zegt Diederik van Leeuwen, directeur BNL.

 

Bibliotheekleden kunnen gebruikmaken van de pilot door met hun persoonlijke bibliotheek-pasnummer en wachtwoord in te loggen. Per maand kunnen 150 tracks gestreamd worden. Het aanbod op eMuziek is van platenlabels die toestemming hebben gegeven hun muziek digitaal beschikbaar te stellen. Universal is hiervan de grootste platenmaatschappij.

BNL en Muziekweb streven ernaar om regelmatig nieuwe labels aan het aanbod toe te voegen totdat de complete collectie beschikbaar is. BNL bouwt in opdracht van het ministerie van OCW de digitale bibliotheek. Dit najaar wordt het E-bookplatform opgeleverd waardoor leden van de bibliotheek de mogelijkheid krijgen tot het lezen van e-books. Bij de start zijn zo’n 2.000 e-books beschikbaar.