Website voorlezen

Scoor een Boek met ZINiN en Heracles

De ZINiN Bibliotheek en Heracles stimuleren samen lezen en sporten met Scoor een Boek!

Heracles en de ZINiN Bibliotheek zetten samen hun kracht in. Het leesproject ‘Scoor een Boek’ bundelt de populairste sport van de wereld met lezen. Het doel is om leerlingen uit de groepen 5 en 6 uit de gemeente Hellendoorn met plezier te laten lezen.

 

Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met Scoor een Boek! willen we dat bereiken. In de komende tien weken gaan bijna 300 leerlingen uit groep 5 en 6 van 16 basisscholen in Hellendoorn en Nijverdal zo veel mogelijk boeken lezen in de klas. De leerlingen worden via videoboodschappen aangemoedigd door Robin Pröpper van Heracles.

Aftrappen

Op Daltonschool Reggewinde locatie Kruidenwijk, doet Robin Pröpper, op maandag 5 februari om 13.30 uur de aftrap. Leesconsulente Jolande Broens zorgt voor voldoende spannende en sportieve boeken om te lezen en Robin laat de film zien om kinderen aan te moedigen zoveel mogelijk boeken  te lezen.

Rust
Over vijf weken is het rust en bepalen Heracles en de ZINiN Bibliotheek de tussenstand. In de voorjaarsvakantie organiseren Heracles en de ZINiN Bibliotheek een leuke acitviteit in het stadion en in de bibliotheek. Op donderdagmiddag 1 maart is er een persconferentie met deelnemende kinderen en spelers en/of de trainer van Heracles en ze krijgen een rondleiding in het stadion. In de dagen daarvoor wordt de persconferentie voorbereid. Kinderen krijgen een workshop in de bibliotheek welke vragen ze zouden kunnen stellen en gaan ook daadwerkelijk een vragenlijst maken zodat ze goed beslagen ten ijs komen. 

Eindsignaal
Na tien weken lezen, sluiten de leerlingen het project sportief af op het voetbalveld bij S.V. Hellendoorn. Hier wordt de eindstand van het totaal aantal gelezen boeken bekend gemaakt.

Thuiseditie

Naast het scoren in de klas, kunnen ook gezinnen meedoen met Scoor een Boek!. In de Bibliotheek kan een gratis Scoor een Boek!-poster worden afgehaald. Is er thuis een boek, krant of tijdschrift (voor)gelezen, dan plak je op de poster een sticker in de vorm van een voetbal. De deelnemende gezinnen maken kans op wedstrijdkaarten van Heracles.

Geschiedenis Scoor een Boek!

Scoor een Boek! is enkele jaren geleden opgezet in de provincie Groningen en wordt nu uitgerold over het hele land en ondersteund door de Eredivisie CV. Landelijk nemen de volgende clubs deel: FC Groningen, Willem II, AZ, Go Ahead Eagles, NEC en Heracles. Afhankelijk van het gebied heeft de Bibliotheek een samenwerking met één van deze clubs.