Uw bibliotheekpas is in 2018 nog meer waard!

Stap voor stap werken we aan een betere en uitgebreidere bibliotheek. Daarmee wordt uw bibliotheekpas steeds meer waard! We zorgen voor actuele en complete collecties, met meer service en gemak. Wij nodigen u graag uit bij onze activiteiten. Onze website wordt steeds meer een digitale bibliotheek met tal van bronnen die u ook thuis met uw bibliotheekpas kunt raadplegen, bekijken of beluisteren.

1.    De nieuwste boeken in uw bibliotheek!
In onze vestigingen treft u de nieuwste titels en toptitels aan. Per titel schaffen wij meer exemplaren aan zodat u minder vaak misgrijpt en minder lang hoeft te wachten op de boeken die u hebt gereserveerd. Bovendien is het uitzoeken van actuele titels aantrekkelijker gemaakt door het frontaal presenteren van deze boeken.

2.    Speelfilms lenen
Steeds vaker weet u onze uitgebreide collectie speelfilms te vinden. Via onze catalogus op de website van de bibliotheek reserveert/bestelt u de titels van uw keuze. U hoeft geen leengeld te betalen voor het lenen van dvd's.

3.    De grootste muziekcollectie van Nederland: gratis lenen! (M.u.v. Muziekweb Rotterdam)

U kunt in heel Overijssel cd's lenen en aanvragen. Bijvoorbeeld bij de Muziekuitleen Enschede. Muziekweb Rotterdam heeft zo'n 400.000 cd's in hun collectie. Aan het reserveren van een cd/dvd van Muziekweb uit Rotterdam zijn reserveringskosten verbonden van € 3,-- per cd/dvd.

4.    Lenen in heel Overijssel en Gelderland
De bibliotheekpas is geldig in alle Overijsselse en Gelderse bibliotheken! Met uw bibliotheekpas kunt u in alle openbare bibliotheken van Overijssel en Gelderland materialen lenen. Die materialen kunt u ook in elke gewenste openbare bibliotheek in Overijssel of Gelderland weer inleveren.  

5.    Vier weken lenen
De uitleentermijn is 4 weken voor alle media (met als uitzondering dat Expresstitels 2 weken geleend kunnen worden). U mag per keer 12 materialen meenemen. U mag zelf de aantallen bepalen binnen de materiaalsoorten. Dus u bepaalt zelf hoeveel boeken, tijdschriften, dvd’s en/of cd’s u wenst mee te nemen.

6.    Reserveren en aanvragen uit de collectie Nederland
Via de catalogus op de website van de bibliotheek kunt u met de bestelknop eenvoudig titels reserveren. Dat geldt niet alleen voor titels uit de ZINiN Bibliotheken. De catalogus toont ook titels uit de collecties van alle Overijsselse bibliotheken en een groot aantal andere bibliotheken die u via ons kunt aanvragen. Bestelt u iets, dan krijgt u bericht als het boek, dvd of cd voor u klaar staat in de bibliotheekvestiging van uw keuze. Levering van titels van de Overijsselse bibliotheken is gratis. Voor een aantal titels dat van buiten de provincie komt, betaalt u een bijdrage van € 3,50. Reserveert u een cd/dvd bij Muziekweb in Rotterdam, dan zijn de reserveringskosten € 3,-- per cd/dvd.

7.    Beleef het in de bibliotheek met korting!
Regelmatig organiseert de bibliotheek tentoonstellingen, lezingen met bekende auteurs, cursussen en verrassende workshops. Voor jong en oud is er van alles te beleven. Kijk hiervoor regelmatig op onze website of laat u op de hoogte houden via onze digitale nieuwsbrief.

8.    Regel zelf uw bibliotheekzaken thuis
Klik op de website op “mijn gegevens” en log in. Vervolgens kunt u veel bibliotheekzaken thuis regelen zoals het verlengen van de geleende materialen en het wijzigen van uw mailadres. U kunt zich hier ook abonneren op de aanwinstenservice, zodat u per mail op de hoogte wordt gehouden van de nieuwste materialen van de bibliotheek. Het is ook mogelijk om digitaal een favorietenlijstje bij te houden. Bent u benieuwd naar nog meer handige mogelijkheden? Ga direct even naar “mijn gegevens”.

9.    Stort een tegoed op uw bibliotheekpas
Wanneer u regelmatig kleine bedragen aan de bibliotheek betaalt voor het te laat inleveren van materialen, kan het handig zijn een tegoed te storten op uw lenerspas. Bij betaling van uw openstaande registratie wordt het bedrag eerst van uw tegoed afgehaald. Zodra het tegoed is verbruikt kunt u weer bijstorten.